Военна симулация - Razor 6.5 - Опълчение

С известно закъснение, заради измисления вирус, тази година се проведе традиционната военна игра, в която участие взехме и ние. 
Целта на занятието беше да се симулира навлизане в наша територия на вражески елементи, преминали границата нелегално и тежко въоръжени. 

Организаторите още от предната седмица бяха посетили района на симулацията и бяха подготвили терена. Бяха прокарани просеки в непроходими шубраци, беше избрано място за главния лагер на опълчението, бяха заложени капани и частично бяха подготвени отбранителните линии на формациите, които участваха в охраната на т.н. Опълченска база. 

Нашето участие започна рано сутринта, макар че повечето бяхме в треска от предстоящото още от вечерта, докато подготвяхме екипировката си. Макар да беше игра, всички подхождахме с голяма сериозност към симулацията. Игра или не, правилата бяха ясни - всеки от нас имаше един живот. Ако те "убият", участието ти приключва, а никой от нас не искаше да "умира", пък дори и наужким...

Сутринта се събрахме на уговореното в София място за среща и потеглихме към района на военната симулация, който се намираше на около 40-50 км на запад. 

Още с пристигането си станахме атракция на местните хора, които искаха да се снимат с нас, а след това ни изпращаха с прегръдки и пожелания съвсем като на истинска война :-) 

Формацията ни се раздели на четири отделения - 1-во отделие "Тайфун", 2-ро отделение "Торнадо", 3-то отделение "Ураган" и 4-то отделение "Буря". Играта започна. Първоначално не успяхме да установим връзка с другите формации на опълчението, но малко по-късно прец деня установихме радиовръзка... 

Не след дълго получихме сведение, че части на опълчението са влезли в контакт с врага. Заповедите бяха ясни - придвижете се към следните координати и окажете подкрепа на сражаващите се части! 
С усилен ход се отправихме към района на бойни действия... 

Какво стана после? Това е военна тайна и ще запазим мълчание :-) Само ще кажем, че опълчението, макар и с много жертви, успя да отблъсне врага, който беше навлязъл в пределите на страната ни! 

Ако искате да разберете подробности и да проверите вашата издържливост и подготовка, елате на есен. Тогава ще се проведе втората фаза на този конфликт, когато се очаква масирано навлизане и контраофанзива на врага. 

Не стойте в къщи, защото, който иска мир, се готви за война!

​/ Si vis pacem, para bellum /