Есенен Национален сбор на БНС и КМ

И тази година кубратистите от БНС и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ се събраха, за да направят отчет на своята дейност през изминалите месеци. 
Съратници от различни краища на България се събраха в с. Долни Марян. В предварително наетите бунгала "Лъки" бяхме посрещнати от домакините. Семейството, което стопанисваше мястото, беше любезно и се беше подготвило за нашето пристигане. 
Един след друг пристигаха хората, които чакахме, и домакините ги разпределяха по бунгалата. Те представляваха отделни постройки, всяка с отделна стая, баня и коридор и даваха спокойствие и усамотение на отделните групи.

Когато всички бяха настанени, започна подготовката на залата за работната част на Националния сбор. Една част от нас подготвяха залата, а други се отправиха в планината, за да изберат място за клетвата на новите ни кубратя. 

В късния следобед с изпълнението на марша "Шуми Марица" се даде начало на работната среща. Обсъждани бяха дейността на БНС и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ, като акцент беше дадено на изминалите избори, войната в Украйна и предстоящите мероприятия на Организацията. 

След края на обсъжданията продължихме с вечеря - крехки пържоли с гарнитура, а след нея с клетвата на юнкерите.
Под светлината на пречистващия огън юнкерите положиха клетва за вярност и бяха приети за членове на КУБРАТОВА МЛАДЕЖ и Български Национален Съюз.  Вечерта завърши с добро настроение и разговори. 

На другия ден закуската беше сервирана точно в 8:00 часа. Мекиците бяха домашни и няма нужда да споменаваме, че бяха много вкусни! Благодарим на домакините!  
След като масите бяха разтребени, продължихме със заключителните обсъждания. По обед с нежелание закрихме есенния Национален сбор. 

До нови срещи, кубратя и сестри!