КУБРАТОВА МЛАДЕЖ почете падналите германски офицери и войници

През войните за свобода и национално обединение по бранните полета паднаха стотици хиляди достойни синове на майка България. В неравностойни битки тези герой дадоха живота си за своите братя и сестри останали под робство в сърбия и гърция.

Но за свободата и обединението на Българския народ през Първата и Втората световни войни по фронтовете в Добруджа, Македония, Тракия и Западните покрайнини, дадоха своя живот и немалко чужденци, преобладаваща част от които германци. 
Някой от тези забравени войни са погребани в Германското военно гробище в София, което се намира в Централния гробищен парк.

На 24 декември - Бъдни вечер, преди да се приберем при своите близки, отдадохме почит на тези германски войници и офицери, които загинаха далече от своя дом, сражавайки се рамо до рамо с нашите деди за свободата и обединението на Българския народ.

В днешния ден сме тук на германските военни гробища, за да покажем своята благодарност към загиналите през ПСВ и ВСВ германски войници. У нас в България има много фалшиви т.н. патриоти и националисти, които почитат една друга армия като освободителна. Тези хора, които наричат себе си патриоти и националисти, почитат убийци и изнасилвачи, които нахлуха в България през 1944 година.

Ние, обаче познаваме своята история и знаем кои са истинските освободители и защитници на подтиснатите Българи в гърция и сърбия. Това беше единствено германският войник, и разбира се Българският войник, който през Първата и Втората световни войни братски воюва до него за свободата си.
Тук на германските военни гробища лежат много германски войници дали живота си за Европа и за освобождението на подтиснатите народи.

​Ние искаме да им благодарим, че дадоха живота си за нашата свобода, за свободата на нашето Отечество. Чест и слава на германските войници, чест и слава не германската армия.