Национален сбор, клетва и нови структури

Изборите приключиха, третите за тази година, и дойде време да се съберем, за да направим разбор на резултатите, както и да начертаем нови планове за предстоящата 7530 година.

Денят е 27 ноември и макар този ден да е злокобен за България, днес не сме се събрали да обсъжадаме миналото и да тъжим, а да говорим за бъдещето с оптимизизъм и вяра в нашата победа. 

​Времето предполагаше още от самото начало едно приятно изкарване на двата почивни дни. Съратниците ни от различните краища на страната един след друг пристигаха на определеното за среща място - село Емен.

​Първите пристигнали решиха да се разходят в Еменския каньон, покрай реката до водопада, докато чакат всички участници в Националния сбор на Български Национален Съюз да се съберат. 
Там запалихме огън, а най-малките поиграха на морски шах :-) Последваха приказки, смях и снимки на това прекрасно място. 

​Скоро получихме известие, че всички вече са пристигнали в "Имението", което беше сигнал, че трябва да се връщаме и да се приготвяме за работната част на събирането ни. 
Бързо подредихме заседателната зала и всички заеха местата си. След изпълнението на националния химн и откриването на 11-тия Национален сбор от д-р Йордан Манасиев, думата беше дадена на водача на БНС - Боян Расате. След него се изказа Главния водач на КУБРАТОВА МЛАДЕЖ, Александър Суев. 

Поради напредването на времето, обсъжданията бяха оставени за следващия ден. 

След като закрихме първия ден на тази среща всички се отправихме към ресторанта, където вече ни чакаше вечерята. Кулминацията на вечерта беше внасянето на тортата за нашата рожденичка - Кари, която същия ден навърши 14 години!  

Малко преди полунощ старите членове на Организацията станаха и оставиха останалите да продължат веселбата. Предстоеше последното събитие за този ден - полагането на клетва. 
Почти по план всичко приключи около 3:00 сутринта, когато повечето съратници отидоха да спят. Разбира се, намериха се и такива, които продължиха разговорите чак до изгрев...

След закуска продължихме обсъжданията от предната вечер, докато не дойде време да закрием и този Национален сбор. Времето, прекарано със съратници, които не виждаш всеки ден, все не стига, но изживяването винаги е запомнящо се. След кратката среща остава утешението, че ще се видим отново. 

До нови срещи, кубратя и сестри!  ​