НИЕ СМЕ ПРОТИВ НАТО И ПРОТИВ ПУТИН

След проведените разговори с нашите Регионални водачи от цялата страна, Националното ръководство на Български Национален Съюз категорично осъжда руското нахлуване в Република Украйна. 

БНС е антисистемна, родолюбива Българска организация, която неведнъж се е обявявала срещу престъпната политика на НАТО и американския империализъм. 
Свободата и справедливостта са за нас основополагащи принципи във всичките ни мисли и действия. 

Днес свободата и справедливостта отново са потъпкани от калните ботуши на новите болшевишки пълчища. Един цял народ се бие сам за свободата си и за правото сам да определя своето бъдеще. 

В това време културна Европа гледа безучастно, защото възпита няколко поколения лигави либерали и хомосексуалисти, които не са в състояние да окажат съпротива на надигналия се азиатски нео-комунизъм.

Като Българи и като европейци, ние не можем да останем равнодушни към съдбата на братския украински народ. Дедите на този народ също както дедите на мнозина руснаци, литовци, латвийци, естонци, румънци и финландци бяха в армията на царска Русия, която донесе свободата на част от Българите под турско робство.

Като националисти не можем да не съчувстваме на нашите идеологически съратници, украинските националисти, защото и ние като тях ратуваме за една Европа на нациите, без комунисти, без либерали и без цветнокожи малцинства.
Точно тези националисти Путин нарече нео-нацисти и реши да „освобождава” Украйна от тях...

Днес, обаче той е нарочил украинските националисти, но утре ще дойде реда националистите в Литва, Латвия, Естония, Грузия, Полша и Румъния... След тях сме и ние, в България. 
Нима патриотите и националистите подкрепящите Путин забравиха, че той не е националист, а комунист, кадър на бившата КГБ на СССР?! 
Нима забравихте стотиците руски националисти, които гният в трудово-възпитателните колонии из Сибир?! 
Нима забравихте Максим Марцинкевич-Тесак, който беше „самоубит” миналата година в затвора в Челябинск?!
Нима не знаете, че на страната на украинските сили воюват и руски националисти!
Нима всичко това не ви напомня на вече отминали събития от 40-те години на миналия век! 
Нима забравихте, че нашите велики възрожденци Иван Вазов, Георги Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов ни предупреждаваха за опасността на бъдем поробени от онези, които ни освободиха...

В тази подкрепа, която ние от БНС оказваме на Украйна, не става въпрос за правителства, за политика или интереси, защото както украинското, така и руското, така и западните правителства се ръководят от едни и същи сили. 
Ние храним еднакво презрение както към Джо Байдън и европейската върхушка от лицемерни либерали, така и към Володимир Зеленски и подобните на него... 

Тук става въпрос за правото на украинския народ сам да определя своето бъдеще и външнополитическа ориентация. 
Не можем да се съгласим, че чужда държава, в случая Русия, има право да изисква едно или друго от правителството и народа на Украйна, и ако те не са съгласни да слушат, трябва да бъдат нападнати и унищожени!
И второ, тук става въпрос за принципна позиция. От едната страна на фронтовата линия воюват свободни украински граждани и наши идейни съратници, а от другата страна новата Червена армия на новия сатрап, заместникът на Сталин – нео-болшевика Путин и неговите съюзници чеченските муджахидини на предателя Рамзан Кадиров!
При това положение за нас да изберем страна не беше трудно!

Отказът на НАТО и либерална Европа да помогнат на Украйна ясно показва, че между тях и путинска Русия има скрита договорка украинските националисти да бъдат ликвидирани, след което страната да стане отново васална на новия Съветски съюз.
Аргументите им за това решение са повече от несъстоятелни – Украйна не била член на НАТО и затова не можели да й окажат помощ... 

През 1990 година Садам Хюсеин нападна Кувейт, който също не беше член на НАТО, но САЩ и техните съюзници не се поколебаха да проведат операция „Пустинна буря” за изгонването на иракския агресор. 

През 1999 година, когато войната в бивша Югославия бушуваше с пълна сила, Косово също не беше член на НАТО, но това не попречи на САЩ и техните съюзници да проведат операция „Съюзна сила” срещу сръбските въоръжени сили...
Какво тогава им пречи сега?

Украйна и нейният народ са сами в тези тежки за тях часове.
Ето защо ние се обръщаме към всички, които носят човещина в сърцата си и разум в главите си, да осъдят действията на президента на Руската федерация, Владимир Путин и бездействието на САЩ и европейските правителства.

Ние избрахме да покажем открито нашата позиция, макар да знаем, че тя няма да бъде приета еднозначно и мнозина ще ни заклеймят.
Избрахме да го направим, защото сме убедени, че тя е правилна и справедлива. 

Действията на въоръжените сили на Руската федерация са агресия срещу суверенитета на една свободна страна и нейния народ. Случващото се е толкова абсурдно, че все още е трудно да повярваме, че е истина. Единственото, което го потвърждава са ежеминутните кадри на загиналите и ранените, на разрушенията, които се случват заради нашето мълчание и бездействие!

Не на последно място, Български Национален Съюз се безпокои и за Българското малцинство, което без вина също е въвлечено във вихъра на ужаса, който тази безумна война носи.
Апелираме към Българската общественост да окаже натиск върху Българските държавни институции, за да принудят последните да помогнат на нашите сънародници в Украйна. 

Днес разпъват  Украйна, но ние Българите не бива да забравяме, че имперските интереси на Русия не свършват до Киев. 
Ако не си отворим очите за напътствията, които ни завещаха нашите възрожденци – Иван Вазов, Георги Раковски, Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, скоро можем да очакваме руски кораби и самолети, както през 1915 година, да бомбардират  отново Варна и Балчик, или пак да влязат с червените знамена в София като през 1944 година, за да защитят своите граждани, които в годините на демокрацията си купиха стотици хиляди имоти в България... Петата колона е вече тук! 

Време е да изберете какви да бъдете – Българи или русофили!

Да живее България! 
Да живее Украйна и всички националисти!


За Български Национален Съюз: Боян Расате
За КУБРАТОВА МЛАДЕЖ: Александър Суев
За Национален женски съюз „ПАГАНЕ”: Елена Ваташка
Ние подкрепяме Украйна, защото Путин е комунист, който също както Сталин е тръгнал на поход срещу национализма.

Ние подкрепяме Украйна, защото украинските националисти са наши идеологически съратници!

Ние не се интересуваме кой е държавен глава на Украйна. Заставаме на страната на Украйна, защото избираме каузата на национализма!

Русия избра червените знамена и петолъчката на СССР, ние избираме Черното слънце!

Слава Украiнi! Да живее България! Да живее свободна, социална и национална Европа!