Позицията на БНС по повод протестите срещу БФС

През последните 18 години БФС се ръководи еднолично и както се вижда от резултатите доста некадърно. Купените мачове, невъзможността младите Български футболисти да се развиват, както и взимането на грешни решения по отношение на материалната база на Българските стадиони и още куп други неправилни ходове, доказват твърдението, че БФС се е превърнал в организирана престъпна група с поле на действие Българския футбол. Смело можем да кажем, че БФС е отражение на българската политика, където подобни несменяеми лица дерибействат от десетилетия.

За тези 18 години, Българският футбол не се разви към добро, докато ръководството на БФС чрез своите схеми и машинации плува в пари и лично охолство.

Всичко това накара Български фенове да поискат оставката на БФС.

На 16 ноември недоволството на хората ескалира и привърженици от различни футболни отбори излязоха единни срещу безхаберието и корупцията в Българския футбол! 
Ръководството на БФС в типичната за него наглост и арогантност употреби полицията за своя защита. Униформените наемници за пореден път се доказаха като еничари и пребиха с особено настървение протестиращите!

Всъщност нищо ново, защото еничарите полицаи не за пръв път пребиват протестиращи. Точно по същия начин те бранят и всяко едно престъпно и антиБългарско правителство!

Озверялите полицаи използваха срещу протестиращите водно оръдие, палки, щитове, сълзотворен газ и брутална сила, без оглед на това, че сред хората на улицата имаше жени и деца! 
Млади хора бяха зверски пребити!

Тези брутални действия доказаха, че в полицията работят садисти и психически неуравновесени лица! Доказаха, че полицията не служи на обществото, а се използва за репресии над него! Доказаха, че освен в БФС реформи са нужни и в МВР!
Лечението на БФС, на МВР и на държавата изисква на мястотото на некадърниците незабавно да бъдат назначени можещи професионалисти, които да върнат доверието в МВР и държавата, и успехите на Българския футбол!

Ние искаме Българската полиция да защитава интересите на държавата и на гражданите, а не да ги пребива, да ги малтретира и да ги унижава!
Недопустимо е Български полицаи да пребиват с жестокост и садизъм Български граждани, които дори не се съпротивляват. Да ги ритат, дори когато последните са легнали на земята и не представляват опасност за никого!
Недопустимо е служители на полицията,  зрели и силни мъже да се гаврят с жени и млади момичета!

Ето защо за нас е логично, че протестът ескалира и се стигна до прояви на насилие и от страна на протестиращите.
Български Национален Съюз/КУБРАТОВА МЛАДЕЖ подкрепя справедливите искания на протестиращите и иска полицаите, които превишиха служебните си правомощия да бъдат строго наказани!
Психически нестабилните и онези, на които доставя удоволствие да бият беззащитни хора трябва да бъдат незабавно уволнени!

БФС оставка!
Кадрови промени в МВР, докато в структурите не останат само отговорни и нормални полицаи.

Настояваме всички задържани да бъдат освободени, защото защитата на живота и здравето е приоритет на всеки човек, а действията им дори и нарушаващи обществения ред са ответна реакция на полицейското насилие!

Българският футбол е отражение на българската продажна и калпава политика.
Нека случилото се на 16 ноември бъде предупреждение към всяка власт, че  търпението на хората се изчерпва и решаването на проблемите в България ще стане по един или друг начин!

Ние ИДЕМ!


Мартин Вътев, ръководител на Академията за политически активисти