Преход в Рила планина

"Покоряваме не планините, а самите себе си" е казал Едмънд Хилари - първият човек, изкачил Еверест.
Поради тази причина членове и симпатизанти на БНС/КУБРАТОВА МЛАДЕЖ всеки месец покоряват един връх в България.
Планината е мястото, където избягваме от сивото ежедневие, напълнено с идеологически врагове, и мястото, на което избистряме мислите си и планираме бъдещите си действия.

Този месец направихме преход в Рила планина, нощувахме в хижа и изкачихме Голям Мечи връх( 2617 метра ).

Първият ден от прехода вървяхме до хижа Македония от ски парк “Картала” и времето беше много благоприятно. Тангра и всички Богове бяха с нас и прогнозата беше в наша полза. Успешно достигнахме хижата следобяд и прекарахме една много топла и весела вечер. Играхме на настолни игри, приказвахме си с другите хора в хижата и си легнахме доволни и готови за следващия ден.

На следващия ден времето се беше влошило и имаше гъста мъгла, вятър и снеговалеж. Но ние преценихме, че сме подготвени и тръгнахме нагоре към върха.
Успешно го изкачихме, въпреки че не виждахме зимната маркировка. Благодарение на умението за ориентиране, което придобихме наскоро в един курс, ние успяхме да покорим Голям Мечи връх.

И така, скъпи читатели!
Бъдете често в планината, тествайте силата и волята си, бъдете разумни и избирайте правилния път, не само в планината, но и в живота!
Бъдете съпричастни, а не наблюдавайте отстрани как България загива!

Ермина Расате 
Ръководител "Туризъм и спортна дейност"
Един интересен влог, направен от Ермина Расате. Изгледайте влога, харесайте го, споделете го и се абонирайте за канала й, за да не изпуснете още интересни влогове :-)