Путин, УБИЕЦ!

Представители на Български Национален Съюз и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ се включиха в инициативата "Путин е убиец", организирана от сдружението на руските имигранти в България “За свободна Русия”.

Поводът е не само войната на Русия в Украйна, но и годишнина от смъртта на Алексей Навални. Подобни демонстрации имаше освен в София, но и във Варна и Бургас.

Мероприятието се проведе на 20 август (неделя) в градинката на НДК до бул. “Патриарх Евтимий” .

Членове и симпатизанти на БНС се включиха в акцията със знамена на организациите: "АЗОВ", "Десен сектор", "Руска освободителна армия" и т.н., както и с плакати и трансперанти, които показват прилика между Йосиф Сталин и Владимир Путин. На мероприятието беше дадена думата на лидера на БНС - Боян Расате.

Като бъдат изключени дребните заяждания от страна на преминаващи русофили и откровени наркомани, инициативата "Путин е убиец" мина безпрепятствено и мирно.

Изказваме благодарност на руските граждани, които се включиха и изразиха ясно своята позиция срещу режима на Путин. За подобно нещо се изисква смелост! Украинци и Българи също бяха дошли, за да изкажат своето възмущение от зверствата на путинските войски в Украйна.

Мартин Вътев, ръководител на Академията за политически активисти