Умря, за да живеем ние. Поклон!


На 10 януари 2022 г., членове и симпатизанти на Български Национален Съюз и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ почетоха паметта на кап. Герхард Венгел в градинката "Мадара", в София.

Събралите се сведоха глава пред подвига на Българските и германските летци, които с цената на живота си браниха небето на София по време на една от най-страшните бомбардировки, извършена от англо-американските убийци.

Пред събралите се говориха Боян Расате, д-р Йордан Манасиев и Мартин Вътев, които разказаха за живота и службата на кап. Венгел. Беше почетена паметта и на другите четирима германски летци, загинали на същия ден през 1944 г.  

След минута мълчание поднесохме цветя на плочата, поставена в чест на кап. Венгел през 2001 г., пред разпънатите знамена на Организацията. 

Неколцина от присъстващите също взеха думата и преразказаха интересни военни истории, които са чували от своите бащи и дядовци. 

Капитан Герхард Венгел и падналите за Нова Европа ще живеят вечно в сърцата ни. Тяхното себеотрицание, смелост и героизъм са и ще останат пътеводна звезда за днешните поколения Български националисти. 

Български Национален Съюз и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ още веднъж свеждат глава пред героя! 
Поклон!

 Мартин Вътев, ръководител на Академията за политически активисти