Цигани бият деца в Асеновград. Нашата позиция, снопов главатар Александър Цветков (видео)

Александър Цветков, снопов главатар в КУБРАТОВА МЛАДЕЖ, участва в предаването е-Мисия България по Би Ай Телевизия по повод напрежението между Българи и цигани в Асеновград. 

Акценти в предаването:
– Ние сме националисти, но нямаме нищо общо с Атака, МВРО и кабеларката на Валери Симеонов
– Полицията е негодна да опазва обществения ред
– Проблемите не се създават от националистическите организации, а от циганите
– 1 % не могат да променят мнението ни за останалите 99 % крадливи, смрадливи и изнасилващи бабички цигани
– ВМРО са нищо, само се правят на националисти
– Махалите на циганите са развъдник на болести и бактерии 
– Циганите са паразити, които живеят на наш гръб
– Решението - изселване на циганите обратно в Индия
– Отворено общество и Български хелзинкски комитет трябва да бъдат закрити, а ръководителите им съдени
28 юни 2017 г. :
Група цигани напада с камъни и колове деца и треньори от отбора по гребане в Асеновград. След сблъсъците полицията задържала 8 души.

Конфликтът започва още в понеделник следобед край язовир „40-те извора” по време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК „Асеновец”.
Две от момичетата от отбора са в лодката си, но едното губи равновесие и пада във водата. За да се качи отново, девойката и приятелката ѝ отиват до брега. Именно там били циганите. 
„Започнаха да ни целят с топки и с камъни, тръгнаха да плуват след нас”, разказва Биляна, която е едно от момичетата в лодката. Тя е категорична, че с приятелката ѝ по никакъв начин не са предизвиквали тази агресия. По думите ѝ циганите дори заплашили момичетата, че ще ги убият и удавят.

Първи на помощ на момичетата се притичват треньорите Иван Чорлов и Йордан Григоров, които разбират за инцидента от друго момиче, станало свидетел на случката.

„Още докато питах какво става, те започнаха да ме замерят с камъни, метални столове и колове”, обяснява Йордан. Той разказва, че нападателите взели греблата им и започнали да ги удрят с тях.

„Имаше малки деца, които бяха удряни”, коментира още Йордан.

От ситуацията се спасяват едва когато идва друг техен колега, който отвлича вниманието на групата. Тогава потърпевшите подават сигнал до телефон 112 и тръгват към Асеновград.

Това обаче не спира циганите, които причакват отбора близо до болницата в града, където се пренася и конфликтът.

Те започнаха да къртят метални колове от близките строежи лопати и брадви, разказва Гергана, която е майка на едно от битите деца. При инцидента мъжът ѝ също е пострадал. По думите ѝ единият от нападателите се опитал да го прегази с колата си, но не успял и го влачил около 5 метра.

„Моето дете е много уплашено и не знам дали някога ще може да ходи спокойно на тренировки”, споделя жената.

Според местните това не е първият сблъсък с циганите от махалата. "През последните години агресията от тяхна страна към нас започва да става все по-голяма", коментира треньорът по кану-каяк Георги Бакарджиев.
​Много хора стават свидетели на инцидента, но никой не подава сигнал в полицията. След като в крайна сметка властите се намесват, са задържани осем души.