8-ми Национален сбор на БНС

Кубратова младеж заедно с Български Национален Съюз и Н.О. СНОП отбелязаха на 20 юни лятното слънцестоене.

Денят съвпадна с 8-мия Национален сбор на БНС. Така за пръв път след 16 години БНС проведе Националния си сбор в полеви условия. Тогава, през 2004 година, организацията прие курс за налагане на социалния национализъм. 

Днес, за разлика от мнозина формации и политици, БНС продължава да отстоява без промяна своите идеи и принципи.

Тази година отложеният от пролетта Национален сбор се проведе на древното тракийско светилище Бегликташ. В приятната среда на съратници, с които вече се познаваме от изминали мероприятия, разговорите преминаваха от спомени за миналото до планове за бъдещето. 
Някъде в малките часове на нощта групата ни леко започна да се успива. Дремнахме за по-малко от час и към 4:50 часа, като по план лек дъждец ни разбуди, за да посрещнем наближаващия изгрев на Бога-слънце. 

С бодра крачка се отправихме към брега, където след кратък преход от около 30 минути стигнахме точно навреме. 

Гледката беше приказна и спираща дъха. В един миг се сливаш с природата и целият сбъркан свят сякаш спира да съществува. Оставате само вие и потънали в мислите си усещате силата на природата. Земя, вода, огън и небе... 

Не след дълго слънцето се скри зад облаците и ни даде знак, че трябва да се върнем в лагера. Бързо се отправихме натам и когато стигнахме, там вече се бяха събрали и други хора, дошли да почетат най-дългия ден в годината. Бързо събрахме палатките, почистихме лагера и се натоварихме в колите, и потеглихме към Приморско. 

След сутрешното кафе и закуската решихме, че все още не искаме да си тръгваме и единодушно взехме решение да отидем на плаж, а след това и до нос Агалина. Там някои от групата ни изпробваха гравитацията, скачайки от скалите в морето, а други се отдадоха на страстта си да се снимат :-) 

Около обед дойде време да си вземем довиждане и да се прибираме по домовете си. 

До нови срещи, кубратя!