Кой разруши паметника на кхан Кубрат

Точно преди една година – в началото на април 2021, в село Мала Перешчепина (Украйна), беше съборен паметникът на кхан Кубрат. 
В България за случилото се разбрахме от контролираните медии, които допълниха, че поругаването на паметника е дело на украински националисти...  Как нашите журналя са стигнали до този извод, без да има арестувани, без да има дори заподозрени или най-малкото на място да са оставени някакви следи, които да насочват подозренията към националистите, не знам?!

Новината обаче беше добре дошла за родните руски тролове и политически курви, които от години са на хранилка в Руското посолство.
Започна се едно спамене по социални мрежи, по квартални и селски седянки, абе един вой от всички посоки и от всякакви човечета, много, от които за пръв път чуваха за Кубрат и Мала Перещепина.

Антиукраинските настроения съвсем незаслужено започваха да набират инерция, което наложи да информираме нашите приятели в Украйна за случващото се и за отрицателния ефект, който една такава лъжа ще нанесе на Българо-украинските отношения.

От името на Български Национален Съюз бях посещавал Украйна през 2017 и през 2019 година. Целта на нашето пътуване в Украйна беше да се запознаем с представители на Българското малцинство, с неговия бит, култура и проблеми. Успоредно с това посетихме и гроба на великия кхан Кубрат, където осветихме знамената на БНС и КУБРАТОВА МЛАДЕЖ.
На връщане минахме през Киев и посетихме централата на прословутия полк „АЗОВ”.

В завод „Атек” ни заведе Олена Семеняка, която отговаряше за международните контакти на полка и беше един от активистите на проекта „Интермариум”. Там за пръв път видях какво означава национализъм в действие във всички направления. На входа ни посрещна въоръжена охрана, в двора на бившия завод вече имаше изградени спортни съоръжения, а в сградата фитнес, компютърна зала, в която за доброто име на „АЗОВ” се грижеше един малък взвод от компютърни специалисти. На всеки етаж имаше множество стаи, офиси и прекрасна зала за посрещане на посетителите, украсена с Черното слънце. Определено бяхме впечатлени не само от обстановката, но и от гостоприемното посрещане, макар да не бяхме съобщили предварително за посещението си.
Там се запознах с Микола Кравченко - Крук, който се представи като идеологически ръководител на полка „АЗОВ” и политическата им организация „НАЦИОНАЛЕН КОРПУС”. Микола говореше на украински и на Български, но за нас не беше трудно да разберем всичко, което ни разказа. Останах силно учуден, че той познаваше Българската история по-добре от много наши патриоти. Знаеше за Кубрат, както и поименно петте му сина! Знаеше за нерадостната съдба на България, за нашите битки и загуби през Балканската война, Междусъюзническата, Първата и Втората световна войни. 
Не беше чувал за нас, но знаеше кой е лайното Сидеров. Това ме натъжи, защото за пореден път осъзнах силата на масовата дезинформация... Впечатлителен мъж, националист и историк. За жалост след тази ни среща имахме възможността да разговаряме само още веднъж през 2019 година, тъй като Микола Кравченко загина тази година на 14 март в бой срещу руските окупатори.

Но да се върнем на паметника в Мала Перешчепина.
Когато узнах за унищожаването му, виждайки рамерите на развихрилата се антиукраинска пропаганда, се свързах с Микола и го помолих да вземат отношение по този въпрос. След няколко дни „НАЦИОНАЛНИЯ КОРПУС” от самото място осъдиха вандалския акт и се разграничиха от него! И не само това.
Активистите на „НАЦИОНАЛНИЯ КОРПУС” ангажираха да съдействат за бързото и цялостно възстановяване на паметника на великия кхан Кубрат, Българин и принципно безинтересен за тях.
Защо направиха това ли? Защото украинските националисти уважават както Българското малцинство в България, така и Българите като цяло!

Разбира се, на това гласност не се даде и плюнки като Костадин Костадинов, Пламен Пасков и други такива продажни руски подлоги продължиха да разпространяват лъжата, че украински националисти са разрушили паметника на кхан Кубрат.

Микола Кравченко вече не е сред нас, но ние и стотиците хиляди украински националисти ще продължим да работим за сближаването на нашите Отечества и Организации!

Нашето дело е право, ние ще победим! Смърт за нео-комунизма!
Слава на национализма! Борбата ни е обща и в нея ние ще бъдем рамо до рамо!
Боян Расате, Главен Водач на Български Национален Съюз
Тук можете да прочете позицията на „НАЦИОНАЛНИЯ КОРПУС”:
https://nationalcorps.org/nackorpus-poltavi-vvazhae-provokacieyu-akt-vandalizmu-shhodo-pamyatnika-hanu-kubratu/
Изявление на украинските националисти по повод разрушения паметник на кхан Кубрат:

"Политическа партия „НАЦИОНАЛЕН КОРПУС“ осъжда тази позорна проява на вандализъм и се надява, че това злощастно събитие няма да стане повод за разгръщане на антиукраинска пропаганда от агенти на влияние на Руската федерация в България.
Ето защо ние изискваме от вас да осигурите условията за бързо възстановяване на паметника и контрол върху разкриването на това престъпление от украинските правоприлагащи органи.”, се казва в изявлението на националистите до управителя на Полтавската областна администрация.
Боян Расате:

Привет, братко!
Аз съм Боян Расате, два пъти бях в Украйна като представител на БНС, за да установя контакт с украинските националисти.
В българските медии наскоро се появи информация, че вандали в Украйна са разрушили паметник на Кубрат в Малая Перещепина, основателят на Стара Велика България. Те разпространиха тази новина и твърдят, че украинският народ мрази Българите.
Това е много удобно за русофилите. Познавам украинци и имам другари националисти от Украйна.
Не мога да приема създаването на лошо име на Украйна и нашите украински братя, с които трябва да се водим борбата заедно!

Моля те, помогни да запазим приятелството между Българите и украинците!
Имам контакти с различни журналисти и мога да обърна общественото мнение, но имам нужда от помощ.
Ще съобщя, че се свързахме с украински националисти и заедно ще възстановим паметника.
Не искаме пари от вас. Имаме нужда от послание, че сме братя и ще си помагаме в това.
​Това ще спре враждебната пропаганда и ще бъде полезно за вас!

Микола Кравченко:

Чест, Боян!
Получихме твоето писмо и ще работим в тази посока.
Вече сме подготвили официални писмо до Българското посолство, в което изразяваме нашта съпричастност и писмо до Полтавската областна държавна администрация с искане за възстановяване на паметника.
Нашият местен център ще отиде на място и се надявам да направят необходимия видеопризив.
Благодаря, че помогнахте с информация, когато има материал - ще ти го изпратим.

Боян Расате:

Чест, Микола!
Радвам се, че се свързах с теб! Не е необходимо да ви описвам колко важно е това за Българо-украинските отношения.
Оценявам вниманието ви, особено сега, когато врагът отново чука на вратата ви!
Ще чакам вашата реакция и ще направя всичко необходимо, за да я популяризирам в България.
Желая ти здраве и сила!

Микола Кравенко:

Чест! Публикацията излезе. Публикувана е.

Боян Расате:

Чест!
Благодаря за позицията. Сега е наш ред да я разпространим. 
Кажете ми само от чие име трябва да бъде - Микола Кравченко, украински националист, историк и ветеран от "АЗОВ" или от името на "НАЦИОНАЛНИЯ КОРПУС"?
БъдИ здрав и силен!
На наше лице имате братя и бойни другари!

Микола Кравченко:

Друже, обявете го от името на нашия местен център на нашата партия.